Het verzenden en ontvangen van e-mails onderweg, online winkelen of het streamen van uw favoriete serie: We surfen al lange tijd overal en altijd op het internet en laten virtuele sporen achter. Het feit dat deze sporen vaak worden gelezen en verder uitgebuit, wordt steeds meer in het bewustzijn geplaatst en kritisch bevraagd. Als u anoniem wilt surfen, kunt u VPN-software vinden waarmee u uw IP-adres kunt verbergen of anonimiseren. In de grote VPN-test hebben we 16 aanbieders vergeleken en beoordeeld op onder andere snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Daarnaast kunt u te weten komen wat VPN eigenlijk is, hoe anoniem u werkelijk bent bij het surfen via VPN en andere interessante feiten over het onderwerp.

VPN-test: alle populaire aanbieders vergeleken

In de test hebben we de grootste aanbieders van virtuele particuliere netwerken (VPN) in detail uitgeprobeerd en geĆ«valueerd. In principe zijn er klanten beschikbaar voor bijna alle gangbare apparaten en systemen: Naast klassieke systemen zoals Windows, macOS of Linux kunt u ook veilig en anoniem surfen met een iPad, iPhone of Android smartphone. Veel aanbieders bieden ook browserextensies aan voor Firefox, Chrome en Opera. Sommige VPN-aanbieders stellen u ook in staat om uw smart TV aan te sluiten of direct op de router in te stellen. In de VPN-test hebben we ons gericht op betaalde klanten – hoewel er ook gratis VPN-tools zijn, bieden deze meestal slechts een beperkte bescherming.

 

 

Beste Keuze
NordVPN
 • Geen logs
 • Perfecte beveiliging
 • Enorm Snel
ExpressVPN
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Meer dan 3000 servers
 • Ideaal voor Netflix
Surfshark
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoge snelheid
 • Goede Prijs/kwaliteit
Cyberghost
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • No-Logs beleid
 • Ideaal voor Netflix

1.NordVPN: De beste keuze

In tegenstelling tot de meeste VPN-diensten biedt NordVPN een beetje van alles aan. Het heeft een grote en diverse verzameling servers, een indrukwekkend arsenaal aan zelden geziene tools, sterke privacy- en veiligheidspraktijken, de nieuwste WireGuard-technologie en toegankelijke klanten voor elk groot platform. Het bedrijf heeft gewerkt aan het verbeteren van de beveiliging van zijn infrastructuur, waardoor het een goede positie heeft voor de toekomst. Het is een uitstekende service die goed presteerde in onze testen.

 

2.ExpressVPN

ExpressVPN heeft een enorm netwerk, de VPN provider is snel, veilig, deblokkeert Netflix en andere streamingdiensten. Daarnaast ondersteunt ExpressVPN torrents, heeft de provider geen serieuze logging (en bevestigd door een audit), biedt klanten voor alles, en is gemakkelijk te gebruiken. Kortom, dit is een kwaliteitsvol VPN dat op zowat elk gebied levert.

 

3.Surfshark

Surfshark is een van de beste VPN providers die worden aangeboden in Nederland. Wel dien je een tweejarig contract af te sluiten om gebruik te maken van de diensten. Zo biedt Surfshark niet alleen een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding, maar het komt ook met min of meer elke functie die u nodig zou kunnen hebben en een ruimhartig ongelimiteerd apparaatbeleid.

Voordelen van een VPN

Een VPN brengt vele voordelen met zich mee waardoor. Denk bijvoorbeeld aan:

Veilig Internetten

Goede Beveiliging

demo