Beste VPN provider

NordVPN
Gratis vpn

Gratis VPN

Wel of niet kiezen voor een kosteloos virtual provider? Je leest meer informatie op deze pagina.

Veel mensen kennen de voordelen van een Virtual private network verbinding en zijn daarbij op zoek naar een geschikte provider. Er zijn hierbij veel goede vpn providers, echter brengt dit wel maandelijkse kosten met zich mee. Hoewel dit vaak echter maar een paar euro per maand is, zijn er toch mensen die liever een kosteloze virtual private network willen.  Hoewel wij zeker niet aanraden om een free VPN te kiezen, zijn er toch een aantal die redelijk oke zijn. 

Free VPN vs Premium

Een  versie waar je niet voor betaald. kent een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden ten opzichte van een Premium. Zo gebruiken aanbieders die een gratis versie hebben jouw dataverbinding en maken dit beschikbaar voor mensen die wil betalen voor hun diensten. Dit is natuurlijk exact niet wat je wil, dat mensen gebruik kunnen maken van jouw data verbinding. Daarnaast brengen free aanbieders nog meer risico’s met zich mee. Zo worden gegevens van jou verkocht aan commerciële partijen. Hoewel een kosteloos aanbieder dus heel verleidelijk klinkt, is het wel goed om onderzoek te doen. Kosteloos is in veel gevallen verbonden aan risico’s. Bovendien kan je met een gratis vpn als Hola slechts een beperkte tijd gebruik maken van de diensten. Zo kan je een half uur gebruik maken van de diensten. Hierna dien je een uur te wachten en kan je daarna weer een half uur Hola gebruiken. Als je dus torrents wil downloaden of een  film wil kijken op de Amerikaanse Netflix, kan dit erg vervelend zijn.

 proefabonnement zonder kosten bij een Premium VPN

Hoewel wij niet aanraden om een kosteloos variant te kiezen voor het veilig internetten, is het wel mogelijk om een kosteloos proefabonnement te kiezen bij een Premium virtual provider. Zo kan je analyseren wat de beste vpn is. Er zijn een aantal providers die wij aanraden. Cyberghost biedt een 45 dagen niet-goed-geld-terug garantie aan. Hierdoor kan je dus 45 dagen gebruik maken van Cyberghost. Surfshark biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie aan.  Ook andere  providers als: NordVPN en ExpressVPN. 

Beste Keuze
NordVPN
 • Geen logs
 • Perfecte beveiliging
 • Enorm Snel
ExpressVPN
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Meer dan 3000 servers
 • Ideaal voor Netflix
Surfshark
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoge snelheid
 • Goede Prijs/kwaliteit
Cyberghost
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • No-Logs beleid
 • Ideaal voor Netflix

Toch een gratis variant?

Wil je toch echt liever een gratis vpn en bekend met de risico’s?  Wij hebben de volgende 3 gratis providers voor jou uitgekozen:

 • Hide.me
 • ProtonVPN
 • Tunnelbear

Hide.me

Hide.me kent een aantal voordelen waarom wij het als best gratis vpn hebben verkozen.  Zo heeft Hide.me geen snelheidslimiet en heb je maandelijks tot 10GB gratis data. Daarnaast heeft Hide.me een server in Nederland staan. Wanneer jij in het buitenland bent of wanneer je simpelweg een andere Nederlandse server wil, kan je dit bewerkstelligen met Hide.me. Een nadeel van deze provider is wel dat je geen films of series kan kijken op de Amerikaanse Netflix. Bij Hide.me is het mogelijk om anoniem te downloaden

 

ProtonVPN

Een andere free vpn die niet mag ontbreken in deze lijst is ProtonVPN. Bij Proton heb je geen beperking in snelheidslimiet en een onbeperkt hoeveelheid data. De provider heeft een server in Nederland staat en werkt soms met de Amerikaanse Netflix. Helaas is het bij Proton niet mogelijk om anoniem te downloaden. De encryptie die wordt gebruikt is:AES 256-Bit. 

Tunnelbear

Ook Tunnelbear is een goede keuze als je kiest voor een free vpn. Zo heeft Tunnelbear geen snelheidslimiet. Een groot voordeel ten opzichte van de bovenstaande providers is dat Tunnelbear in 26 landen servers heeft staan, waaronder ook servers in Nederland. Anoniem downloaden is helaas niet mogelijk en Netflix USA werkt eveneens niet met Tunnelbear. AES 256-Bit is de encryptie die wordt gebruikt.

Wanneer je kiest voor een gratis abonnement moet je je inlezen in de risico’s die hieraan verbonden zijn. Een premium VPN is al voor een paar euro per maand mogelijk en hierbij zijn er veel meer servers beschikbaar, kan je de Amerikaanse Netflix bekijken en is je veiligheid in goede handen waardoor je probleemloos en anoniem torrents kan downloaden.

FAQ

Is een gratis vpn echt gratis?

Veel gratis aanbieders zijn niet helemaal kosteloos. Deze aanbieders verkopen je gegevens namelijk door aan andere bedrijven. Wanneer je kiest voor deze manier ben jij dus het product. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Is een free VPN veilig?

Wij geven de voorkeur aan een betaalde optie. Niet alleen is een betaalde versie sneller en betrouwbaarder. Ook maakt het gebruik van een no-log beleid. Bovendien is een betaalde versie goedkoop.