Beste VPN provider

NordVPN

IP adres veranderen

Hoe verander je je IP-adres en waarom is dit nodig?

Steeds meer mensen hechten waarde aan veilig internetten. Ze willen niet dat bepaalde overheden of bedrijven hun online sporen kunnen volgen. Dit kan namelijk verschillende nadelige gevolgen hebben. De meest geschikte manier om je IP-adres te veranderen is door middel van een VPN. Bij het bezoeken van een website of het downloaden van een film kan je een server misleiden door het veranderen van je IP-adres.  Een VPN is een tussenschakel tussen jou en het internet en kan data versleutelen. Hierdoor kan je de server van een website misleiden en kan je genieten van veel voordelen.

 

Waarom je IP adres veranderen?


Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun IP-adres willen veranderen. Veiligheid en Privacy zijn hierbij vaak de belangrijkste redenen. Wanneer je namelijk gebruik maakt van een VPN is de kans aanzienlijk kleiner dat bijvoorbeeld bankgegevens in handen van hackers komen of dat bedrijven kunnen zien dat jij illegaal films aan het downloaden bent.

 

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een bepaald nummer waarmee jij verbinding maakt met het internet. Het is te vergelijken met een telefoonnummer. Het is belangrijk om te weten dat er twee verschillende IP adressen zijn, namelijk het IP-adres van de website die je bezoekt en het IP-adres van het toestel waarmee je verbinding maakt met een website. In het IP-adres waarmee je verbinding maakt met het internet zit heel veel informatie. Zo valt te achterhalen welke internetprovider je hebt, vanaf welk land je afkomstig bent en wat de exacte locatie is waarmee je verbinding maakt met het internet. Dit brengt veel nadelen met zich mee. Zo kunnen websites jouw IP-adres blokkeren aangezien ze kunnen zien in welk land je verbinding maakt het internet. Kunnen bedrijven jou zeer gemakkelijk opsporen wanneer je illegaal films aan het downloaden bent en kunnen hackers gemakkelijk bij je gegevens komen door binnen te komen op je WiFI netwerk. 

 

Door gebruik te maken van een VPN provider kan jij veiliger en anoniem verbinding maken met het internet. Kies de beste vpn provider die bij je past. Je hebt binnen enkele minuten al een VPN abonnement afgesloten waarmee je je IP adres kan veranderen. Daarnaast kan je ook je IP adres veranderen door gebruik te maken van een Proxy server. Hierdoor stuur jij verzoeken naar een Proxy server en dient het als tussenschakel tussen jou en een bepaalde website. Hierdoor lijkt het of het verzoek vanaf de Proxy server komt en niet vanaf jouw IP-adres. Een proxy heeft echter een belangrijk nadeel ten opzichte van een VPN. Zo wordt de data niet versleuteld met een Proxy en is het nog steeds mogelijk dat mensen van buitenaf bij je gegevens kunnen komen.