Beste VPN provider

NordVPN
ExpressVPN

ExpressVPN

In deze review worden de functies ven prestaties van een van de beste vpn aanbieders van de markt besproken. Lees hieronder meer informatie.

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
Snelheid
 • Sterke Privacy
 • Hoge snelheden
 • Zeer goede app

ExpressVPN review

De organisatie is gevestigd op de privacy-vriendelijke Britse Maagdeneilanden, werd opgericht in 2009 en is sindsdien bezig aan een race naar de top. Het royale aantal wereldwijde servers geeft het wereldwijde aantrekkingskracht, en het wordt door miljoenen gebruikt.

Het bedrijf is een gevestigde merk als het gaat om VPN aanbieders. Samen met NordVPN domineren ze momenteel de markt en dat is niet zonder reden. De lovende kritieken van zowel gebruikers als experts uit  hebben zijn reputatie e gevestigd. 

Encryptie

In het afgelopen jaar heeft de aanbieder een aantal grote veiligheids- en infrastructuurupdates ondergaan. De grootste verandering was de release van Lightway, een nieuw VPN-protocol dat hogere snelheden en verbeterde encryptie biedt. De provider maakt gebruik van 256-AES encryptie en 4096-bit RSA certificaat, met ondersteuning voor tal van protocollen. Daarnaast krijg je ook perfecte forward secrecy, en alle servers van de aanbieder zijn RAM-only (bekend als TrustedServer), wat betekent dat geen van uw gegevens kunnen worden opgeslagen. 

Snelheid

De snelheden zijn uitstekend. Hoewel er wel VPN aanbieders zijn met betere prestaties zullen de meenste mensen niet een internetverbinding hebben die de 150-200Mbps limiet van ExpressVPN kan raken. Daarnaast is het  ijzersterk voor het deblokkeren van verschillende streamingproviders. Denk aan: Netflix, BBC, iPlayer, Amazon en Amazon Prime. Bovendien zijn alle servers geoptimaliseerd voor het downloaden van torrents.

Kill switch (Netwerk Lock)

De kill switch wordt door ExpressVPN ‘Network Lock‘ genoemd. Als je VPN-verbinding verbreekt, zal de Network Lock-functie je gegevens beschermen door al het verkeer tegen te houden. Dit garandeert dat elk datapakket versleuteld en veilig is, en dat je ware IP-adres nooit wordt onthuld.

Op dit moment is de Network Lock functionaliteit beschikbaar in de volgende apps:

Windows, Mac OS, Linux en voor routers.

No log beleid

ExpressVPN is een VPN service  met een No log beleid. Zo zijn privacy en anonimiteit van de klant erg belangrijk voor de provider. Het netwerk is in het  ontworpen om de online activiteit van de gebruikers in de gaten te houden.

Expressvpn review

Voordelen

ExpressVPN is een VPN provider dat duidelijke voordelen heeft ten opzichte van andere (gratis) VPN providers. Zie hieronder een lijst met de belangrijkste voordelen:

 • Geen wetten voor het bewaren van gegevens: Omdat het bedrijf is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, maakt het geen deel uit van een internationale surveillance alliantie.
 • Geen logging: Al uw persoonlijke gegevens, zoals uw IP-adressen, browsergeschiedenis, verkeer, etc. blijven voor altijd versleuteld.
 • Gesplitste tunneling: Je krijgt tegelijkertijd toegang tot publieke en private netwerken.
 • Goede app beoordelingen: Zowel Android- als iPhone-gebruikers gaven de ExpressVPN-app minstens vier sterren.
 • Kan toegang krijgen tot Netflix: De aanbieder werkt met Netflix en andere videostreaming websites
 • Snelheid: De provider vertraagde mijn Internet niet noemenswaardig of merkbaar.

Nadelen

Naast veel voordelen wordt in onze ExpressVPN review ook duidelijk dat het bedrijf nadelen heeft ten opzichte van de concurrentie. Hier dien zeker rekening mee te houden tussen het kiezen van de verschillende providers. Zie hieronder de belangrijkste nadelen:

 • Slechts vijf gelijktijdige verbindingen per abonnement:
  Hoewel je voor iets meer geld een onbeperkt aantal kunt aanschaffen. Lees meer over wat is inbegrepen in ExpressVPN’s abonnementen, of om te zien waar u op kunt besparen.
 • Geen klantenondersteuning via de telefoon: U zult alleen in staat zijn om via live chat of e-mail klantenondersteuning te krijgen, maar dit is vrij typisch voor VPN’s.

 

Ervaringen

Uit onze ExpressVPN review blijkt dat het niet voor niets een van de beste VPN providers op de markt is. De aanbieders haalt geweldige scores als het aankomt op snelheid en veiligheid en is hierdoor zeker de moeite waard om te gebruiken. Daarnaast kan je gebruik maken van een handige app die perfect werkt. Wel betaal je voor ExpressVPN iets meer dan andere concurrenten op de markt. 

FAQ

Op hoeveel apparaten kan ik gebruik maken van de diensten?

Uit onze ExpressVPN review blijkt dat je met een abonnement op 5 apparaten op hetzelfde moment verbinding kan maken met de VPN.

Hoe duur is het?

Wanneer je kiest voor 15 maanden abonnement zijn de kosten per maand 6,67 euro. Je kan ook een maandelijks abonnement nemen bij ExpressVPN. De kosten hiervan zijn 12,95 euro per maand.