hih

juni 2021
MDWDVZZ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
expressvpn

ExpressVPN

In deze review worden de functies ven prestaties van een van de beste vpn aanbieders van de markt besproken: ExpressVPN

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
Snelheid
 • Sterke Privacy
 • Hoge snelheden
 • Zeer goede app

ExpressVPN review

ExpressVPN is gevestigd op de privacy-vriendelijke Britse Maagdeneilanden, werd opgericht in 2009 en is sindsdien bezig aan een race naar de top. Het royale aantal wereldwijde servers geeft het wereldwijde aantrekkingskracht, en het wordt door miljoenen gebruikt.

ExpressVPN is een gevestigde merk als het gaat om VPN aanbieders. Samen met NordVPN domineren ze momenteel de markt en dat is niet zonder reden. De lovende kritieken van zowel gebruikers als experts uit  hebben zijn reputatie e gevestigd. 

In het afgelopen jaar heeft de aanbieder een aantal grote veiligheids- en infrastructuurupdates ondergaan. De grootste verandering was de release van Lightway, een nieuw VPN-protocol dat hogere snelheden en verbeterde encryptie biedt. De provider maakt gebruik van 256-AES encryptie en 4096-bit RSA certificaat, met ondersteuning voor tal van protocollen. Daarnaast krijg je ook perfecte forward secrecy, en alle servers van de aanbieder zijn RAM-only (bekend als TrustedServer), wat betekent dat geen van uw gegevens kunnen worden opgeslagen. 

De snelheden zijn uitstekend. Hoewel er wel VPN aanbieders zijn met betere prestaties zullen de meenste mensen niet een internetverbinding hebben die de 150-200Mbps limiet van ExpressVPN kan raken. Daarnaast is ExpressVPN ijzersterk voor het deblokkeren van verschillende streamingproviders. Denk aan: Netflix, BBC, iPlayer, Amazon en Amazon Prime. Bovendien zijn alle servers geoptimaliseerd voor het downloaden van torrents.

Voordelen

ExpressVPN is een VPN provider dat duidelijke voordelen heeft ten opzichte van andere (gratis) VPN providers. Zie hieronder een lijst met de belangrijkste voordelen:

 

 • Geen wetten voor het bewaren van gegevens: Omdat ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, maakt het geen deel uit van een internationale surveillance alliantie.
 • Geen logging: Al uw persoonlijke gegevens, zoals uw IP-adressen, browsegeschiedenis, verkeer, etc. blijven voor altijd versleuteld.
 • Gesplitste tunneling: Je krijgt tegelijkertijd toegang tot publieke en private netwerken.
 • Goede app beoordelingen: Zowel Android- als iPhone-gebruikers gaven de ExpressVPN-app minstens vier sterren.
 • Kan toegang krijgen tot Netflix: ExpressVPN werkt met Netflix en andere videostreaming websites
 • Snelheid: ExpressVPN vertraagde mijn Internet niet noemenswaardig of merkbaar.

 

Nadelen

Naast veel voordelen brengt ExpressVPN ook nadelen met zich mee ten opzichte van de concurrentie waar je zeker rekening mee dient te houden tussen het kiezen van de verschillende providers. Zie hieronder de belangrijkste nadelen:

 • Slechts vijf gelijktijdige verbindingen per abonnement:
  Hoewel je voor iets meer geld een onbeperkt aantal kunt aanschaffen. Lees meer over wat is inbegrepen in ExpressVPN’s abonnementen, of om te zien waar u op kunt besparen, lees onze pagina over ExpressVPN kortingen
 • Geen klantenondersteuning via de telefoon: U zult alleen in staat zijn om via live chat of e-mail klantenondersteuning te krijgen, maar dit is vrij typisch voor VPN’s.

 

Conclusie

ExpressVPN is niet voor niets een van de beste VPN providers op de markt. De aanbieders haalt geweldige scores als het aankomt op snelheid en veiligheid en is hierdoor zeker de moeite waard om te gebruiken. Daarnaast kan je gebruik maken van een handige app die perfect werkt. Wel betaal je voor ExpressVPN iets meer dan andere concurrenten op de markt.