Beste VPN provider

NordVPN

ProtonVPN

ProtonVPN is een zeer bekende VPN provider met veel servers verspreid over 43 landen. Daarnaast biedt het ook een gratis versie. Lees hieronder onze review over Proton

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
Snelheid
  • Sterke Privacy
  • Ook gratis vpn
  • Goede prijs

ProtonVPN Review

Het moederbedrijf van ProtonVPN, Proton Technologies AG, werd opgericht nadat de eigenaren elkaar ontmoetten bij CERN, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek. ProtonVPN is ontworpen “om activisten en journalisten beter te beschermen” over de hele wereld. ProtonVPN is sinds de oprichting uitgegroeid tot een provider met meer dan 560 servers in wel 43 landen. Waaronder ook servers in Nederland.

Het hoofdkantoor van ProtonVPN bevindt zich in Genève, Zwitserland. Persoonlijke privacy regels zijn goed bekend in Zwitserland. Proton werkt samen met Five Eyes wat betreft wetshandhaving eisen, ondanks dat ze geen lid zijn van de multinationale surveillance alliantie. Positief aan het feit dat ze in Zwitserland gevestigd zijn,is dat de Zwitserse wetgeving VPN’s vrijstelt van het bijhouden van gebruikersdata logs, waardoor ProtonVPN een strikt no-logs beleid kan handhaven.

Is ProtonVPN veilig?

Voor zover het VPN-diensten betreft, is ProtonVPN veilig en betrouwbaar. ProtonVPN wordt geleverd met geavanceerde versleuteling en tunneling methoden. De ingenieurs zijn goed op de hoogte van beveiliging. Wat uw reden ook is om ProtonVPN te gebruiken, u kunt er zeker van zijn dat het u zal helpen veilig te blijven.

Kill switch

Proton heeft een kill switch. Als uw verbinding met de VPN-server wordt verbroken, verbreekt de ProtonVPN kill switch u op betrouwbare wijze van het internet. Het kan echter ook de bron zijn van verschillende andere problemen.

Na het verbreken van de verbinding met een VPN-server tijdens het testen, had ik problemen met het afsluiten van mijn internetverbinding. Omdat het probleem zich alleen onder Windows voordeed, is het mogelijk dat het een eenmalig voorval is. Toch was het verwijderen van de TAP drivers het enige dat het probleem verhielp.

Prijzen van Proton

ProtonVPN biedt een gratis vpn abonnement met beperkte functionaliteit. Het staat slechts één gelijktijdige verbinding toe, slechts servers van drie landen, en zijn bovendien erg langzaam. Deze gratis versiel bevat geen van de extra functies die ProtonVPN zo uitstekend maken. Aan de positieve kant, in tegenstelling tot concurrerende gratis plannen, heeft de gratis optie geen datalimiet.

Het Basisplan kost  €48 per jaar. Het biedt twee gelijktijdige verbindingen, volledige toegang tot alle landlocaties en zeer snelle servers Het ondersteunt daarnaast ook NetShield en P2P.

Voordelen
Proton biedt een aantal voordelen. Dit zijn:

  • Geen gegevensregistratie: Onder de Zwitserse wet kan ProtonVPN niet gedwongen worden om uw gegevens te loggen.
  • Zwitserland is geen lid van de Five Eyes monitoring coalitie en heeft een robuuste consumenten privacy wetgeving.
  • Gesplitste tunneling: Bepaald verkeer kan door de VPN-tunnel worden geleid terwijl ander verkeer via uw reguliere ISP wordt geleid.
  • Gemakkelijk Netflix kijken uit andere landen: Je kan zonder enkele problemen Netflix vanuit verschillende landen bekijken
  • Speciale Torrent servers: Ze hebben servers die speciaal zijn opgezet voor het downloaden van P2P-bestanden.
  • Hoge snelheden: Snelheid van an 60 Mbps op zowel Mac als Windows, wat meer dan genoeg is voor 1080p streaming.

Nadelen

ProtonVPN is een van de beste VPN’s beschikbaar, maar er zijn een paar dingen die beter kunnen. Om te beginnen kan het niet door overheidsfirewalls heen, dus als u in een plaats woont of naar een plaats gaat waar het internet beperkt is, is ProtonVPN geen goede keuze (ExpressVPN is daar het beste voor).

Daarnaast is de provider niet 4 uur per dag, zeven dagen per week  aanwezig via de live chat. Bij concurrenten is dit wel mogelijk. Ten slotte is de ProtonVPN’s is het ook wat duurder dan andere abonnementen.  nadeel; de meeste concurrenten bieden dezelfde functionaliteit in alle plannen (met uitzondering van de abonnementsduur), terwijl ProtonVPN alleen al zijn mogelijkheden biedt aan zijn duurste plannen.

Ervaringen van Proton

ProtonVPN biedt  goede beveiliging, fantastische privacybescherming en een zeer gebruiksvriendelijk ontwerp. Daarnaast presteert het goed in alle snelheidstests die we met vpn-provider hebben gevoerd. Met 256-bit AES-encryptie, innovatief serverontwerp, een strikt no-logs beleid, een kill switch, en meer, houdt ProtonVPN gebruikersgegevens veilig. Zo heeft het bedrijf heeft apps voor alle grote platforms, en een enkele account kan tot 10 gelijktijdige verbindingen ondersteunen.