Beste VPN provider

NordVPN

Hide me

Hide me is een zeer populaire VPN provider. Lees hieronder onze review over Hide me met de voor- en nadelen. Zo kom je erachter of dit iets voor jou is

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
Snelheid
  • Snel
  • Gratis en betaald abonnement

Hide me review

Hide.me is een kleine VPN service provider gevestigd in Maleisië. Het is een van de weinige die een goede (hoewel beperkte) gratis versie aanbiedt aan iedereen. Het beschikt over DNS-lek preventie en een kill switch, en je kunt kiezen uit meerdere locaties.

Hide.me is een premium en gratis VPN die zowel veilig en snel is, als P2P-vriendelijk. Het heeft vrijwel geen logs en een uitstekende klantenservice. De premium VPN kan ook Amerikaanse Netflix deblokkeren en in sommige gevallen beperkingen overwinnen. We hadden echter problemen met de kill switch en app-crashes. Op dit moment heeft Hide.me meer dan 1800 servers in 46 landen. Ook in Nederland zijn VPN servers van Hide.me

Hide.me is een van de meer feature-rijke VPN diensten beschikbaar. Elke functionaliteit, inclusief de kill switch, split tunneling, “stealth guard,” en torrenting servers, is beschikbaar op dit moment bij Hide.me. 

Kill switch

Als je VPN verbinding verbreekt, verbreekt Hide.me’s kill switch snel je internetverbinding. Deze functie voorkomt dat je onversleutelde gegevens overdraagt of je IP-adres onthult, die beide je online anonimiteit kunnen schaden

Hide.me heeft daarnaast  een “stealth guard” functie voor verdere beveiliging. Met de “stealth guard” functie kun je bepaalde apps of de hele internetverbinding blokkeren. Als je een beperking instelt op een app, zoals Google Chrome, zal deze nooit werken totdat de VPN is verbonden.

De functionaliteit is handig voor degenen onder ons die altijd verbinding maken met een VPN voordat ze een webbrowser gebruiken, maar dit vergeten te doen wanneer ze andere apps gebruiken, zoals Facebook.

 

Snelheid van Hide.Me

De snelheden die met deze VPN kunnen worden bereikt zijn uitstekend,.Tijdens het testen was er geen latency tijdens het streamen en de snelheden waren stabiel. Het is belangrijk te benoemen dat Hide.me expliciet vermeldt dat gratis gebruikers de overgebleven bandbreedte van premium accounts krijgen (ze gebruiken zelf de term “best effort bandbreedte”). Als gevolg hiervan is het niet altijd mogelijk om dezelfde mate van consistentie en snelheid te behouden.

Hide.me VPN 

Hide.me is een makkelijk te gebruiken VPN provider. Het selecteren van een abonnement, het invullen van je persoonlijke en betalingsgegevens, en het invoeren van je e-mailadres om je aan te melden gaat zeer gemakkelijk. Je zult geen betaalscherm zien als je je aanmeldt voor een gratis account. Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, kan je een account aanmaken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Hierna kan je een nieuw account selecteren. Als je downloadt voor Windows, Mac, Android of iOS, selecteer  je het juiste besturingssysteem en laat je het installatieprogramma de rest doen. Voor alle andere besturingssystemen zijn er handleidingen te vinden op de website.

Je wordt automatisch verbonden met de best beschikbare server, dus je kunt meteen beginnen met anoniem browsen.

Voordelen

Hide.me heeft een uitstekende reputatie in het bieden van anonimiteit, veiligheid en transparantie aan gebruikers. Zo zorgt het No-log beleid  ervoor dat er geen persoonlijk identificeerbare informatie wordt opgeslagen op de servers. Dit geldt ook voor de gratis versie. De VPN ondersteunt alle belangrijke VPN protocollen volledig, inclusief PPTP, IKEv1 en v2, L2TP/IPsec, SOCKS en het belangrijkste OpenVPN. 

Het bedrijf is gevestigd in Maleisië en is hierdoor niet wettelijk verplicht om de internetgegevens te loggen, dus het bedrijf heeft niets te delen met de autoriteiten als ze vragen om gebruikers activiteit gegevens.

Nadelen
Ook zijn er nadelen. Zo heeft de vpn provider een kleiner netwerk dan een NordVPN of een ExpressVPN.  Daarnaast ondervinden gebruikers vaak problemen met het streamen van Netflix en BBC iPlayer. Dit is bij andere betaalde providers niet het geval. Lees onze andere vpn reviews  en kom erachter welke providers dit zijn.