Beste VPN provider

NordVPN
NordVPN

NordVPN review

Het is een van de beste VPN providers op de markt. Wat zijn de voordelen van de provider en waarom zou jij het moeten kiezen? Je leest het in onze review

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
  • Sterke Privacy
  • Nieuwe wireguard technologie

NordVPN Ervaringen

De aanbieder blijft om vele redenen op onze lijst van beste VPN’s staan. Je gaat nergens anders een VPN krijgen die meer kan en  zo goedkoop is als NordVPN. Ondanks een beveiligingsinbreuk die in 2019 werd gemeld, zou het nog steeds moeilijk zijn om een ander VPN te vinden dat kan doen wat deze provider überhaupt doet.

De provider is een populaire keuze die een verscheidenheid aan diensten biedt en voldoet aan veel van onze criteria voor een goede VPN. Het feit dat ze gevestigd zijn in Panama, waar ze niet onder toezicht staan, is de kers op de taart. In deze studie zullen we onderzoeken hoe het bedrijf presteert in 2021 op zowel Macs als Windows computers.

De vpn provider zou in vergelijking met andere vpn providers meer privacy kunnen bieden als het het aantal servers dat het bezit zou vergroten, maar we hebben het over meer dan 5.300 servers in 59 landen, een zero-log beleid en een jurisdictie in Panama.

Als snelheidsbonus laat NordVPN’s SmartPlay-functie het met gemak doen waar zoveel andere VPN’s mee worstelen: streaming video. Het is niet alleen beschikbaar voor iOS en Android, maar ook voor Windows Phone en zelfs BlackBerry.

Hoofdkwartier in Panama

Hoewel NordVPN kantoren heeft over de hele wereld, is het hoofdkantoor gevestigd in Panama. Omdat Panama buiten de jurisdictie van de Five Eyes, Nine Eyes, en 14 Eyes ligt, is dit een groot positief voor ons. Voor degenen onder u die geen VPN nerds zijn, er zijn internationale surveillance allianties, wat betekent dat afhankelijk van waar een VPN zich bevindt, een overheidsinstantie theoretisch een bedrijf zou kunnen dwingen om onze gegevens te overhandigen die zijn verzameld tijdens het gebruik van hun VPN. Dat is een belangrijk rood signaal in ons boek, dus we waarderen het feit dat NordVPN zich daar geen zorgen over hoeft te maken, wat betekent dat wij dat ook niet hoefden te doen.

Snelheid

Gemiddeld snelheidsverlies: 53% snelheidsverlies in de najaarsproeven van 2021
Aantal servers: Meer dan 5.300 servers
Aantal serverlocaties: 59
Aantal IP-adressen: 5,000

Een van de redenen waarom we meer geïnteresseerd zijn in de hoeveelheid snelheid die verloren gaat,  is omdat het gebruik van een VPN uw internetsnelheid meestal met de helft of meer kan verminderen. NordVPN verlaagde onze snelheden met gemiddeld 53%. Hierdoor is het vergeleken met andere vpn providers  betrouwbaar en snel; daarnaast heeft de aanbieder nauwelijks dips of onderbrekingen

Nordvpn review

Voordelen

Minimale gegevensregistratie: De aanbieder houdt alleen de kale basisgegevens bij, zoals e-mail, betalingsinformatie en interacties met de klantenservice.

Gevestigd in Panama: Dit betekent dat NordVPN buiten de surveillanceallianties Five Eyes, Nine Eyes en 14 Eyes1 valt en nooit gedwongen kan worden om onze gegevens af te staan aan de overheid.

Meerdere apparaten beschikbaar : We konden  tot zes apparaten verbinden wanneer we gebruik maakten met de aanbieder.

Sterke encryptiestandaarden: NordVPN maakt gebruik van AES-256 bit encryptie, de gouden standaard.

Dubbele VPN: De aanbieder gebruikte ook een dubbele VPN, wat betekende dat onze gegevens talloze keren werden versleuteld terwijl ze via verschillende servers passeerden. Deze aanpak, bekend als multi-hop VPN server chaining, verhoogde onze veiligheid tot het punt dat zelfs onze Internet Service Provider niet doorhad wat we aan het doen waren. Omdat de meeste VPN’s slechts één server gebruiken, waren we opgelucht toen we zagen dat onze gegevens door twee lagen van encryptie werden beschermd voordat ze hun bestemming bereikten.

Nadelen

Tijdens het schrijven van onze NordVPN review zijn we ook een aantal nadelen tegengekomen, namelijk:

Geen gesplitste tunneling: We konden de VPN en een openbaar Wi-Fi-netwerk niet tegelijkertijd gebruiken.

Statische IP-adressen: Ons IP-adres bleef altijd hetzelfde elke keer dat we verbinding maakten met NordVPN, hoewel het werd gedeeld met anderen waardoor het moeilijker werd om ons te traceren.

Klantenservice: Hoewel we tevreden waren met NordVPN’s opties van een live chat, e-mailondersteuning en een FAQ-database, wensten we dat ze een telefoonlijn hadden om ons met een vertegenwoordiger te verbinden voor het geval we tegen problemen aanliepen.

NordVPN ervaringen

Hoeveel kost het?

Een jaarabonnement kost 47,20 euro. Wanneer je kiest voor een tweejarig abonnement betaal je slechts 40 euro per jaar.

Is NordVPN goed?

Ja! uit onze NordVPN review blijkt dat het een van de beste aanbieders verkrijgbaar is. Wij kunnen dus met alle zekerheid te zeggen dat het een goede keuze is.