Beste VPN provider

NordVPN
shape_1-6-e1612347229219.png

Wat is VPN?

Wat kan VPN betekenen voor jou of voor je bedrijf? Je leest alle informatie over VPN op deze pagina.

Een VPN, oftewel Virtual Private Network, brengt een beveiligde verbinding tot stand tussen je apparaat (bijvoorbeeld uw computer of smartphone) en het internet. Met dit privé-netwerk kan je het verkeer over een gecodeerde en tevens ook beveiligde verbinding naar een externe server sturen. Van daaruit wordt het verkeer doorgestuurd naar het internet. Om deze reden verandert ook het aan het internet getoonde IP-adres.

Als we online gaan, hebben we allemaal een uniek IP-adres. Je kan dit adres vergelijken met een telefoonnummer of huisadres, maar voor je computer of smartphone is je IP-adres een persoonlijke identificatiecode voor uw internetverbinding. Het onthult je locatie en is gebonden aan de persoon die de internetprovider betaalt. Met je IP adres ben je identificeerbaar en traceerbaar online, wat je ook doet. Tenzij je natuurlijk een VPN gebruikt.

Een VPN zal niet altijd in staat zijn om je tracks te bedekken: er zijn andere methoden die kunnen leiden tot het blootleggen van je online identiteit. Technieken die gebruik maken van WebRTC lekken en browser fingerprinting kunnen jouw gegevens nog steeds vastleggen. Toch kan een VPN in de meeste gevallen uw online privacy beschermen. Doe daarom goed onderzoek naar de beste vpn.

 

Hoe werkt een VPN?

De VPN-verbinding zal het verkeer versleutelen. Zo kunnen overheden, internetproviders of hackers veel lastiger bij je gegevens komen. De beveiligde verbinding biedt de gebruiker ook meer anonimiteit omdat het internetverkeer via een externe VPN-server wordt doorverwezen. Aangezien je op het internet surft via het IP-adres van de  server van je VPN, blijft de IP-adres  die eigenlijk bij jou computer/smartphone hoort verborgen.

Normaal gesproken kan uw locatie en zelfs uw identiteit worden onthuld via jouw IP-adres, omdat deze uniek is voor uw internetverbinding. Door gebruik te maken van een ander IP (de IP die aan de VPN-server is toegewezen), is geen van je online acties naar u te herleiden, waardoor u anoniemer op het internet kunt surfen.

De VPN-app draait op de achtergrond van uw computer, tablet of smartphone. U kunt het internet op de gebruikelijke manier gebruiken en zult geen verschil merken – behalve dan dat u de online beperkingen kunt omzeilen.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Anno 2021 vindt nagenoeg alles online plaats. Zo betaal je online voor je producten, , doe je online je belastingaangifte en houd je contact met vrienden of familie. Uiteraard wil je niet dat bijvoorbeeld je bankgegevens in handen komen van mensen die daar niet de beste bedoelingen mee hebben.  Wanneer je niet gebruik maakt van een VPN wordt het voor hackers, overheden of andere mensen eenvoudiger om bij je gegevens te komen. Een VPN schermt uw gegevens af van al deze inzichten.

Waarvoor wordt een VPN gebruikt? Er zijn veel redenen waarom mensen een VPN gebruiken. Enkele van de meest voorkomende zijn de volgende:

 1. Het verhoogt uw online privacy.
 2. Het biedt u meer online veiligheid.
 3. Het stelt u in staat om met meer vrijheid op het internet te surfen (omdat het de online beperkingen en censuur omzeilt).
 4. Het maakt openbare WLAN-netwerken veiliger.

 

Hoe verbinden met een VPN ?

Zodra je een betrouwbare, veilige VPN-provider hebt gevonden, downloadt en installeer je hun software. Kies vervolgens de door jou gewenste beveiligingsinstellingen en maak een beveiligde verbinding met de VPN-server. Verbinding maken met een VPN is eenvoudig. Eenmaal verbonden, is dit wat er met je gegevens gebeurt:

 • De VPN-software op je computer versleutelt het verkeer en stuurt het via een beveiligde verbinding naar de VPN-server.
 • De gecodeerde gegevens van je computer worden door de VPN-server gedecodeerd.
 • De VPN-server stuurt je gegevens naar het internet en ontvangt een antwoord dat voor u, de gebruiker, bedoeld is.
 • Het verkeer wordt dan teruggestuurd nadat de VPN-server het weer versleuteld heeft.
 • De VPN-software op je apparaat ontcijfert de gegevens zodat je ze kunt begrijpen/gebruiken.

Gratis of betaalde VPN?

Er zijn veel gratis en betaalde VPNs beschikbaar in Nederland. Hoewel een gratis vpn erg verleidelijk klinkt, raden wij dit toch sterk af. Hieronder zie je een aantal redenen waarom we het afraden:

 • Zwakke protocollen – De meeste gratis diensten bieden alleen PPTP ( Point to Point Tunnelling Protocol) VPN aan, een ouderwetse methode die in de jaren 1990 werd gebouwd en algemeen als verouderd wordt beschouwd. Er zijn in de loop der jaren verschillende kwetsbaarheden ontdekt en de encryptie kan gemakkelijk worden gebroken met behulp van algemeen beschikbare online tools.
 • Trage snelheden – Iedereen houdt van een weggevertje – en dat betekent heel veel mensen die servers vertragen en verbindingen vertragen. Geniet van het kijken naar dat draaiende wiel op elke pagina die je laadt.
 • Downloadlimieten – Gratis VPN-diensten zullen hun gebruikers beperken met zeer kleine downloadlimieten.
 • Minder locaties – Een gratis dienst ondersteunt zelden zo veel locaties als betaalde diensten.
 • Reclame – Zoals we al zeiden, ze moeten op de een of andere manier hun geld verdienen. Wees voorbereid op pop-ups en spam in overvloed. Dit kan zelfs een veiligheidsrisico zijn – zoals wanneer ze hun advertenties injecteren in anders beveiligde websites zoals je bank.
Beste Keuze
NordVPN
 • Geen logs
 • Perfecte beveiliging
 • Enorm Snel
ExpressVPN
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Meer dan 3000 servers
 • Ideaal voor Netflix
Surfshark
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoge snelheid
 • Goede Prijs/kwaliteit
Cyberghost
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • No-Logs beleid
 • Ideaal voor Netflix

Voordelen van een VPN

Privacy beschermen

Torrents downloaden

Veilig gebruik openbare netwerken

demo