Beste VPN provider

NordVPN
Cyberghost

Cyberghost review

Cyberghost is een zeer populaire vpn aanbieder dat al sinds 2013 op de markt is. Wereldwijd maken 36 miljoen mensen gebruik van de diensten. Lees onze review over deze aanbieder

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
  • Al vanaf 2 euro per maand
  • 6400 servers in meer dan 100 landen

Cyberhost ervaringen

Cyberghost is een zeer bekende VPN dat uitermate gebruiksvriendelijk is. De provider is zeker niet nieuw op de markt. Zo bestaat  de provider al sinds 2011. Voorheen kon je gratis gebruik maken van de diensten. Anno 2021 betaal je wel voor de diensten van de aanbieder, maar is het nog steeds een zeer goede vpn.  Op dit moment gebruiken 36 miljoen mensen wereldwijd de diensten van deze provider. De vpn heeft meer dan 6400 servers verdeeld over 88 landen. In Nederland heeft het bedrijf er alleen al meer dan 100.

Zo staat de provider bekend dat het zeer gebruiksvriendelijk is, daarnaast is de provider zeer snel en heeft het sterke encryptie. Ook heeft Cyberhost een zero-log beleid waardoor je veilig kan surfen over het web of torrents kan downloaden.

Betaalmogelijkheden: Creditcard, IDEAL, Paypal en Bitcoin

Snelheid Cyberghost

De meeste gebruikers vinden snelheid een van de belangrijkste zaken wanneer ze kijken naar een vpn. Je wil tenslotte niet dat je tijdens het kijken van een serie op Netflix uit de verenigde staten opeens niet verder kan kijken door een trage verbinding of dat het downloaden van torrents te lang duurt. De downloadsnelheid neemt bij Cyberghost iets af, maar verder ondervinden wij weinig problemen met de snelheid. Wij kunnen daarom zeker zeggen dat de snelheid goed is.

Veiligheid 

Ook veiligheid is belangrijk bij het kiezen van een vpn. Cyberghost heeft veel maatregelen getroffen zodat jij veilig gebruik kan maken van hun diensten. Zo verstrekt de vpn provider geen informatie aan derde instanties. Hierover brengt het bedrijf soms een rapport naar buiten waarbij ze aangeven welke partijen hebben gevraagd naar het verstrekken van gegevens en wat ze wel/niet hebben gedaan om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.  Zoals hierboven besproken heeft het bedrijf een no-log beleid waardoor het geen gegevens versterkt.

Een no-log beleid betekent niet dat er helemaal geen gegevens worden bijgehouden. Dit is overigens bij geen enkele vpn provider het geval. Zo worden er alleen enkele gegegevsn bijgehouden bij het inloggen, deze worden echter vaak na een aantal dagen weer verwijderd tot maximaal een maand. Wat betreft IP-adres of dataverkeer houdt Cyberghost geen gegevens bij.

Encyptie

Cyberghost maakt gebruik van een 256-bit AES encryptie. Daarnaast kan je zelf kiezen welke protocol je wil. Denk hierbij aan OpenVPN, Wireguard, IKEv of L2TP. De meeste mensen kiezen voor het openvpn protocol of voor Wireguard. Wij raden aan om voor het openVPN protocol te gaan.

Prijzen

Op dit moment is Cyberghost beschikbaar voor een prijs van 2 euro per maand. Hierbij dien je wel een 3 jarig abonnement af te sluiten. Voor een abonnement van 2 jaar betaal je 3,19 euro per maand en voor een 1-jarig abonnement 3,75 euro. Wil je slechts 1 maand of zelf bepalen wanneer je wil opzeggen?  Dan betaal je 11,99 per maand. Het is dus zeker aan te raden om een jaarlijks abonnement te nemen, aangezien dit erg in de kosten zal schelen. Het prettige aan de vpn provider is dat je 45 dagen de tijd hebt om de diensten uit te proberen. Dit is het langste van alle vpn providers.

Cyberghost review
Cyberghost ervaringen

Voordelen

Een groot voordeel wat uit onze Cyberghost review blijkt is de gebruiksvriendelijkheid. Zo is het voor iemand die geen verstand heeft van computers nog te begrijpen hoe je het kan installeren en hoe je het daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast hanteert de provider een No-log beleid, kan je snel surfen over het web en gaat de downloadsnelheid ook maar iets omlaag. Ook is het goedkoop vergeleken met een aantal andere providers die dezelfde diensten aanbieden. Zo is Cyberghost een van de beste providers op de markt die wordt aangeboden voor een lage prijs.

Nadelen

Bij het schrijven van onze Cyberghost review zijn we ook nadelen tegengekomen. Een nadeel is dat er enkele gegevens worden bijgehouden. Dit zijn echter alleen voor het gegevens voor het aanmelden en worden al binnen een aantal dagen verwijderd. Deze gegevens worden overigens ook niet gedeeld met andere bedrijven of instanties.