Beste VPN provider

NordVPN

Private internet access

PIA is een van de bekendste VPN providers, en het is nog steeds een goede optie voor alles behalve streaming. Het zal interessant zijn om te zien hoe het omgaat met gerechtelijke bevelen nu het een nieuwe eigenaar heeft.

Bezoek website
Gebruiksgemak
Servers
Veiligheid
Snelheid
 • Sterke Privacy
 • Snelle vpn
 • Zeer goede app

Private internet access review

Het bedrijf is gevestigd in Colorado en biedt zowel kleine bedrijven als particulieren een uitstekende VPN. Gebruikers hebben toegang tot meer dan 35.000 servers op 77 verschillende locaties voor €37.19 per jaar (of €9,29 per maand). Hierbij hangt het af van de duur van het abonnement dat je af wil sluiten. Alle opties zijn inclusief 24 uur per dag, 7 dagen per week klantenservice en maximaal 10 apparaten tegelijk

(PIA) is een uitstekende optie voor torrents, streamen en veilig toegang krijgen tot openbare wifi. Het is een zeer snelle VPN met een uitgebreid server netwerk en goede beveiliging. Het feit dat PIA is gevestigd in de Verenigde Staten is een nadeel, maar het is een bevestigde no-logs VPN met een solide track record van het behoud van de privacy van klanten.

Is Private internet access veilig?

Het  is een erg veilige VPN provider en biedt tunneling-technologieën net als zeer sterke encryptie standaarden aan.

ProtonVPN biedt de volgende tunnelingsprotocollen en proxyprotocol aan:

 • PPTP PPTP PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol)
 • L2TP is een soort tetracycl (Layer 2 Tunneling Protocol)
 • SOCKS5 Proxy Tunnel met OpenVPN
  De SOCKS5 proxy is een unieke bijdrage. Dit protocol is geschikt voor streaming omdat het een behoorlijke snelheid levert maar een lagere beveiliging dan OpenVPN.

PIA biedt 256-bit versleuteling in combinatie met deze protocollen. Dit niveau van versleuteling is zeer sterk en voorkomt brute force-aanvallen.

Het is ook uitgerust met versleuteling SHA-1 of SHA-256. Het gebruikt publieke-sleutel encryptie RSA-2048 voor handshakes en authenticatie, wat ook vrij krachtig is.

Kill switch van PIA

Er is een VPN kill switch die kan worden ingesteld om al het internetverkeer af te sluiten als de VPN wordt verwijderd, evenals de PIA MACE tool die ad trackers, aangepaste DNS en port forwarding uitschakelt. Er is ook de optie om LAN-verkeer te blokkeren, evenals een breed scala aan aanpassing opties voor VPN-verbindingen, waaronder de door u gewenste encryptie-instellingen.

Betaalmethoden

PIA aanvaardt naast de gewone kredietkaart-, Paypal-, en e-walletbetalingen ook bitcoin. Met deze laatste opties kunnen klanten geen terugkerende betalingen instellen, hoewel ze wel een extra laag van anonimiteit bieden.

 

Voordelen

Deze review van Private Internet Access (PIA) heeft maanden in beslag genomen, en het is duidelijk dat PIA een uitstekende VPN-provider is. Zo biedt het de volgende voordelen:

 • We hebben vastgesteld dat het een van de snelste lokale verbindingssnelheden heeft die we ooit hebben gezien. Het heeft ook goed ontworpen apps, een VPN kill switch die werkt op alle apparaten, en torrenting compatibiliteit op alle 35.900 servers.
 • Bovendien heeft de VPN’s no-logs beleid is bewezen door middel van server inbeslagnames en verschillende real-life situaties, waardoor het uniek is.
 • OpenVPN, de onbreekbare AES-256 cipher, en Perfect Forward Secrecy behoren tot de encryptie protocollen die door PIA VPN worden gebruikt. Hierdoor is het een van de meest veilige en private VPN-diensten die beschikbaar zijn.
 • Er worden ook 10 gelijktijdige verbindingen ondersteund, evenals een groot scala aan programma’s voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux.
 • Omdat het constant werkt met veel geo-blocked videodiensten, is de VPN een uitstekende keuze voor streaming. Netflix in de Verenigde Staten, Hulu in het Verenigd Koninkrijk, BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk en Disney+ in de Verenigde Staten behoren hiertoe.

Nadelen

We zijn ook nadelen tegengekomen bij het schrijven van onze private internet aceess review. Zo is PIA slechts vijf Netflix-regio’s ondersteunt, wat minder is dan de meerderheid van de best beoordeelde Netflix VPN’s. Het is daarnaast gevestigd in de Verenigde Staten, wat een van de minst privacy vriendelijke landen ter wereld is. Het zero-logs beleid van de service verzacht dit nadeel echter.

Ervaringen met PIA

Private Internet Access is een uitstekende VPN-dienst voor een breed scala aan consumenten. Browser extensies zijn beschikbaar, evenals ondersteuning voor de Shadowsocks proxy en het WireGuard tunneling protocol. Ook als u een VPN voor veel apparaten nodig heeft, kan de mogelijkheid om 10 apparaten tegelijk aan te sluiten verleidelijk zijn.  Private internet access is daarom zeker het proberen waard.